DSC00477Alla har rätt till en meningsfull fritid. Och vad kan vara mer meningsfullt än att spendera den på landsbygden tillsammans med hästar?

För oss är Lövslätten en oas som vi älskar att vistas i, tillsammans med andra och tillsammans med hästarna. Här känner vi att vi kan vara oss själva, och att vi mår bra av att ha djuren och naturen omkring oss. Hästar ger en sund kropp i en sund själ.

Vi vet hur bra hästar kan hela, och förena. Tack vare dem har vi livskvalitet och ork. Man kan säga att vi blivit rejält hästbitna. Faktum är att forskarna är ense med oss – djuren ger oss det lugn vi behöver. Deras empatiska förmåga smittar och ger ro och fokus, och ett lugn i en annars ganska stressad värld.

Vi vet också hur bra kroppen mår av ridning och stallpyssel. Beröringen av dessa vackra djur sprids som en varm känsla genom hela kroppen. Det är en närhet som inte ställer några krav. Förutom att man ska vara snäll. Stallpyssel håller kroppen igång, liksom knoppen. Det är mycket att hålla reda på, för den som vill ta hand om en häst. Kroppen och knoppen gymnastiseras inte minst när vi rider. Ridning gör gott för onda ryggar, ömmande leder och stela muskler. Den ökar vår förmåga att koordinera rörelser, vår balans, vår finmotorik och vår kroppskontroll.

Allt det här vill vi dela med oss av. Till dig och till andra som delar vår passion för djur och natur. Och för de som inte själva har förmågan eller möjligheten, vill vi ändå ge chansen. Att upptäcka den magiska hästvärlden. Utan att det ska behöva kosta skjortan. Därför har vi startat Lövslättens Hästklubb, en hästklubb som ger möjligheter. Att uppleva samma härliga känsla som vi gör, när vi är med hästarna. Häng med du med!

Hälsningar

Helena, medgrundare Lövslättens Hästklubb