Hästar är bra för oss. På så många sätt. Det vet vi alla som jobbar med dem dagligen. Den ro det ger i själen att jobba med dessa fantastiska fyrbenta varelser, den glädje det ger, den fysik vi får genom att jobba i stallet och att träna med våra bästa kompisar. Hur hästar aldrig sviker, utan alltid erbjuder ett andningshål för oss, oavsett hur trötta eller ledsna vi är.

Den senaste tiden har forskningsresultaten om detta duggat tätt.  En av de mer intressanta inläggen angående forskningen hittar vi på eminenta Hippson. I artikeln ”Forskning bekräftar att hästar är friskvård” tar artikelförfattaren upp många aspekter av det hälsofrämjande i hästlivet. En av de viktigare benämns som ”känsla av sammanhang”, ett fint begrepp som greppar mycket av det vi hästmänniskor känner när vi är med våra hästar i stallet. De ger oss mening i tillvaron, helt enkelt, något som kanske inte alltid är så lätt att hitta annars.

Så inte undra på att vi mår bra i stallet – jag som vuxen och som lever tätt inpå stallknuten och alla våra härliga besökare. Just nu har vi flera ungdomar som kommer hit så fort tiden tillåter – i veckorna och inte minst på loven. De ger hästarna mening, hästarna ger deras liv ett sammanhang och tillsammans skapar vi en tillvaro som verkligen gör skillnad. Det är något vi är stolta över.